fbpx
Сьогодні
16:05 21 Вер 2020

Резніков розповів про "пастку для Росії"

Росія сама себе загнала у пастку з Мінськими домовленостями.

Про це заявив в ефірі каналу "Україна 24" віцепрем'єр-міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Коли росіяни погодились на цю політико-дипломатичну домовленість, яку ми називаємо Мінські угоди, оскільки це не є міжнародним договором, вони себе в тому числі поставили в певну пастку, тому що вони пзгодилися на те, що вибори в ОРДЛО відбуватимуться під контролем Бюро демократичних інститутів прав людини ОБСЄ (БДІПЛ ОБСЄ).

Відповідно, вони працюють тільки з Копенгагенським стандартом, який чітко передбачає, що не можуть бути вільні незалежні вибори на території, якщо вона не контролюється урядом. Тому що уряд зобов'язаний дати гарантії безпеки працівникам моніторингової місії, яка приїжджає", — сказав він.

Єдиний вихід зі складної ситуації у перемовинах з Росією — це залучення третьої сторони, вважає Резніков.

"Якщо уряд не дає гарантій, що вони можуть вільно і спокійно пересуватись по території, вони не приїжджають, відповідно, не роблять моніторинг, не буде висновку БДІПЛ ОБСЄ про те, що вибори відбулися у відповідності до українського закону, Конституції та за Копенгагенським стандартом. Це означає, що їм нікуди не подітися, поки для того, щоб почались вибори, не віддадуть контроль над кордоном уряду України.

Єдине, що може бути тут як компромісне рішення, на яке можна вийти шляхом дипломатичного спілкування – це залучення третьої сторони, про що вже точиться дискусія, тобто повернення до теми миротворців", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: