fbpx
Сьогодні
20:27 21 Вер 2020

Науковці Західного регіону України підтримали Анатолія Загороднього на виборах президента НАН України

English version here

Науковці Західного наукового центру НАН України і МОН України висловилися на підтримку кандидатури академіка Анатолія Загороднього на посаду президента НАН України

Про це йшлося на онлайн-зустрічі в рамках передвиборчої кампанії кандидатів на посаду очільника Академії, передає espreso.tv.

Західний науковий центр НАН України і МОН України об'єднує науковців з 22 установ Національної академії наук України, понад 80 закладів вищої освіти різних форм власності, понад 50 галузевих науково-дослідних та дослідно-конструкторських установ.

В онлайн-зустрічі взяли участь близько 60 науковців. Голова Західного наукового центру академік Зіновій Назарчук зазначив, що знає Анатолія Загороднього як знаного вченого та вмілого організатора науки. Зіновій Назарчук відмітив принципову позицію Анатолія Загороднього щодо реформи Академії і головних завдань, які необхідно виконати для успішної її реалізації. Зокрема, це стосується залучення наукової молоді, соціальної підтримки талановитих молодих учених.

На підтримку Анатолія Загороднього висловився і академік Ігор Мриглод. Він зазначив, що знає академіка Загороднього як талановитого вченого, відомого не тільки в Україні, а й далеко за її межами, а також – як людину, яка має значний досвід науково-організаційної роботи в Академії.

Почесний директор Інституту фізики конденсованих систем НАН України академік Ігор Юхновський відзначив, що Анатолій Загородній разом зі своїми колегами належить до великої групи вітчизняних і світових вчених, які займаються теорією плазми. "Я глибоко переконаний, що ця людина – розумна, справедлива і добра. І це якраз те, що потрібно для успішного керування великим колективом Національної академії наук України", – підкреслив він.

Читайте також, що відбувається в НАН України і хто очолить Академію після смерті Патона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: