fbpx
Сьогодні
17:26 20 Вер 2020

Верещук назвала головні проблеми Києва

Фото: ОПУ

Кандидатка на пост мера Києва від "Слуги народу", народний депутат Ірина Верещук заявила про розкрадання міського бюджету Києва.

Про це пише Офіс Президента.

Так, Верещук назвала головні проблеми столиці, які потребують вирішення. Зокрема, необхідно зупинити розкрадання міського бюджету. Депутат зауважила, що, за різними оцінками, до 30% міського бюджету щороку використовується незаконно.

Також, за її словами, нагальним є розв'язання проблеми заторів. Ірина Верещук зазначила, що 75-85% забруднення повітря припадає на автотранспорт.

«Київ є одним із європейських лідерів за заторами та забрудненням повітря. Ми пропонуємо побудувати перехоплювальні паркінги на в'їздах до столиці, побудувати київську об'їзну дорогу для зменшення потоку транзитного транспорту, а також – розвиток громадського та малого персонального транспорту – велосипедів, електросамокатів тощо», – сказала вона.

Також, за словами народного депутата, у столиці застаріла система очищення міських стічних вод і немає сучасного сміттєпереробного заводу.

Потребує покращення й система громадського транспорту. Ірина Верещук зауважила, що Київ набагато гірше укомплектований трамваями, автобусами та тролейбусами, ніж Варшава, Прага й Будапешт.

Крім того, необхідно поліпшити соціальний захист киян. Так, народний депутат пропонує посилити підтримку малозабезпеченого населення, зокрема шляхом будівництво муніципального житла.

«Суми, які виділяються на соціальні програми, часто менші за вкрадені на непрозорих муніципальних закупівлях чи інфраструктурних довгобудах», – додала вона.

Верещук також наголосила на необхідності покращення ситуації в ЖКГ. Серед іншого, йдеться про капітальний ремонт комунальних мереж і перегляд тарифів на послуги. Крім того, слід покращити інклюзивність міського простору, вирішити проблему незаконної забудови та запобігати аферам на ринку житла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: