fbpx
Сьогодні
19:52 20 Вер 2020

У Бразилії через захисну маску загинув пінгвін

Фото Reuters

На узбережжі Бразилії знайшли мертвого пінгвіна, який проковтнув захисну маску.

Про це пише El Mundo.

Науковці вважають, що це перший випадок смерті тварини внаслідок неправильної утилізації засобів захисту від пандемії COVID-19.

Як зазначається, тіло ссавця знайшли на пляжі "Жукехі" на півночі штату Сан-Паулу.

Під час проведення розтину у шлунку тварини виявили маску моделі N95 чорного кольору.

Мгеланські пінгвіни живуть на архіпелазі Вогняна Земля та Фолклендських островах на півдні Південної Америки. В холодний сезон, який там припадає на літо, вони мігрують на північ до узбережжя Бразилії. Міжнародний союз охорони природи класифікує магеланських пінгвінів як вид, що близький до вразливого становища.

Екологічна небезпека

По необхідність правильно утилізувати захисні маски, рукавички та інші засоби, які люди почали масово використовувати після початку пандемії коронавірусу, вчені заявляли одразу.

Тепер їхні слова підтверджуються фактами. Так, океанограф Уго Гулло Нето наголошує, що на узбережжях Бразилії тепер знаходять багато викинутих масок. Однак цей випадок з мертвим пінгвіном, ймовірно, перший, коли тварина померла через неутилізоване «сміття від пандемії».

«Це дуже серйозна проблема, і Бразилія проводить неефективну політику у боротьбі зі сміттям у морі. Це пов'язано з необізнаністю населення, проблемою управління, нагляду, а також поганим законодавством», — розповідає океанограф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: