fbpx
Сьогодні
14:40 18 Вер 2020

Зеленський заявив, що хоче незалежну САП, а чутки про безвіз поширює політик, який вважає себе "монархом України"

фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський запевняє, що має нормальну комінукацію із західними партнерами й підтримує їхню вимогу щодо прозорості роботи конкурсної комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це він заявив під час спілкування зі ЗМІ на Івано-Франківщині.

"У нас є нормальна комунікація із західними партнерами. Я розумію, що мається на увазі з приводу складу комісії по САП, я читав уважно те, що заявили західні партнери, те, що заявили представники тих чи інших посольств в України. Вони сказали, що хочуть подивитися, щоб комісія уважно працювала… і прозоро обирала професійного майбутнього керівника САП. Я поділяю їх думки, повністю їх підтримую, вважаю, що по-іншому не може бути", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що "не звертає уваги" на заяви деяких українських політиків щодо можливого скасування безвізу через рішення парламенту щодо комісії з відбору очільника САП.

"Я в принципі не коментую заяви українських політиків щодо того, де немає їх повноважень. Вони не можуть нам ні надавати безвіз, ні відбирати його. Що стосується українських політиків. Я знаю, хто розповсюджує цю інформацію, мені відома ця політична партія, лідером якої є людина, котра досі вважає, що вона – монарх України, господар України, хоча у цієї людини було п'ять років відбудувати Україну, показати, що він може зробити для свого народу", – зауважив Зеленський.

Раніше депутат Європарламенту, член комітету із закордонних справ Віола фон Крамон заявила, що через ситуацію навколо призначення нового керівника САП Україна ризикує втратити безвізовий режим та фінансову допомогу від ЄС.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: