fbpx
Сьогодні
16:32 18 Вер 2020

В МВС повідомили, що хасиди повністю звільнили територію на кордоні з Україною

фото з фейсбуку Антона Геращенко

Хасиди-паломники повністю звільнили територію на кордоні з Україною біля прикордонного поста "Нові Яриловичі". Вони попрямували святкувати юдейський новий рік в Гомель, Пінськ та інші міста Білорусі.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Facebook.

При цьому він подякував співробітників Прикордонної служби України за роботу із захисту державного кордону України.

"Незважаючи на значне психологічний тиск – ви виконали свій обов'язок. Білоруській стороні залишилося тільки прибрати територію після паломників і КПП Яриловичі зможе відновити свою роботу.
Ми попереджали білоруську сторону, що у зв'язку з пандемією ми не пропустимо паломників не дивлячись ні на які танці і пісні. І просили білорусів не пропускати паломників через свій КПП. Нас не послухали. Тепер доведеться прибирати …" – додав Геращенко.

Паломники-хасиды полностью освободили территорию пограничного пункта Яриловичи и направились отмечать Новый Год в…

Posted by Антон Геращенко on Friday, September 18, 2020

 

Через пандемію коронавірусу Україна обмежила паломництво хасидів до Умані на свято Рош-ха-Шана. Незважаючи на це, тисячі євреїв спробували потрапити в країну через Білорусь і в підсумку вже кілька днів залишаються в нейтральній зоні між двома країнами.

Через ситуацію з паломниками МЗС України звернулося до Білорусі з проханням не оформляти на виїзд в Україну осіб, які не підпадають під категорію винятків з заборони на в'їзд.

У той же час Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю попросило Україну пропустити паломників.

За даними головного рабина Києва Йонатана Біньяміна Марковича, на кордоні України з Білоруссю знаходилося від 1500 до 2500 паломників-хасидів, ще 300-400 іноземців намагаються потрапити в Україну з боку Румунії.

16 вересня Україна прийняла рішення закрити пункт пропуску Нові Яриловичі на кордоні з Білоруссю, паломники-хасиди залишилися в буферній зоні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: