fbpx
Сьогодні
10:57 18 Вер 2020

Резніков виступив в Раді: ТКГ - це майданчик, де відбувається обговорення питань

Перший заступник голови української делегації в ТКГ Олексій Резніков розповів про розповсюдження міфів про тристоронню контактну групу (ТКГ) з боку Росії. Він розповів, які саме.

Про це Резніков заявив у Верховній Раді.

Він зазначив, що головним міфом про ТКГ те, що вона наділена повноваженнями, яких не має. Він зазначив, що ТКГ – це майданчик, де відбувається обговорення гуманітарних, безпекових питань.

"Рішення ухвалюються тільки президентом та парламентом, як єдиним законодавчим органом. Саме парламент може прийняти спеціальний закон, чи проводити чи не проводити вибори на непідконтрольних територіях після їх деокупації та яким чином",- сказав Резніков.

Повідомлялося, що переговори в ТКГ по Донбасу заблоковані російською стороною. Вона продовжує в ультимативній формі вимагати від України, щоб Верховна Рада голосувала за потрібні їй закони, розповів представник Донецької області в українській делегації ТКГ Денис Казанський.

Раніше фракція "Слуга народу" скасувала заплановане на 17 вересня засідання щодо постанови Ради про місцеві вибори у зв'язку з хворобою віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова.

Нинішня постанова про місцеві вибори, яку затвердила Рада, передбачає, що місцеві вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише після припинення окупації та збройної агресії Росії проти України, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю за кордонами.

У РФ вважають, що ця постанова Ради суперечить мінським угодам, адже в них закладені інші умови проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

Глава ОПУ Андрій Єрмак зауважив, що Україна під час зустрічі радників в нормандському форматі не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори для проведення їх на окупованих територіях.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: