fbpx
Сьогодні
11:43 18 Вер 2020

Резніков розвіяв фейк про "підготовку" в ТКГ виборів на окупованому Донбасі

Тристороння контактна група не готує рішень щодо проведення виборів на тимчасово окупованій території Донбасу на 25 жовтня цього року, для виборів в ОРДЛО потрібно ухвалювати окремий закон в українському парламенті й досягти повної деокупації.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представник України в ТКГ Олексій Резніков у Раді.

"Ще один міф, що в ТКГ начебто підкилимно готують вибори в ОРДЛО на 25 жовтня цього року і начебто тому весь цей клопіт навколо відомої постанови (щодо місцевих виборів) парламенту. Вибачте, але це нісенітниця", – сказав він.

За його словами, комплекс заходів Мінських угод передбачає, що для виборів в ОРДЛО потрібен окремий закон.

"Саме за окремим законом прийнятим парламентом України на підставі законодавства України, Конституції України та Копенгагенських стандартів можуть бути проведені вибори ОРДЛО після повної деокупації, після виконання всіх безпекових умов, які передбачені в комплексі заходів Мінських угод", – підкреслив Резніков.

Нагадаємо, 16 вересня ТКГ обговорювала постанову Верховної Ради про місцеві вибори. Представники російської сторони наполягають, що воно не відповідає мінським угодам.

Нинішня постанова про місцеві вибори, яку затвердила Рада, передбачає, що місцеві вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише після припинення окупації та збройної агресії Росії проти України, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю за кордон

Росія висунула Україні вимогу переглянути постанову. У разі відмови розглянути це питання пригрозила заблокувати процеси щодо врегулювання на сході України, зокрема обмін полоненими та зустріч лідерів нормандської четвірки.

Глава ОПУ Андрій Єрмак зауважив, що Україна під час зустрічі радників в нормандському форматі не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори для проведення їх на окупованих територіях.

Повідомлялося, що переговори в ТКГ по Донбасу заблоковані російською стороною. Вона продовжує в ультимативній формі вимагати від України, щоб Верховна Рада голосувала за потрібні їй закони, розповів представник Донецької області в українській делегації ТКГ Денис Казанський.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: