fbpx
Сьогодні
13:52 17 Вер 2020

Зеленський назвав своїми пріоритетами досягнення миру, повернення людей і територій та боєздатна армія

фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський своїми пріоритетами вважає досягнення миру, повернення всіх незаконно утримуваних людей та українських територій і забезпечення сучасної боєздатної армії.

Про це він заявив на відкритті військових навчань Rapid Trident – 2020 на Львівщині.

"Довгоочікуваний мир, повернення всіх наших людей та повернення всіх наших територій було і завжди буде моїм пріоритетом. Так само моїм пріоритетом є сучасна оснащена та боєздатна українська армія", – наголосив глава держави.

На його переконання, саме українська армія зможе бути гарантом безпеки, миру та вільного розвитку незалежної України.

Президент також зауважив, що під час зустрічей з міжнародними лідерами щоразу наголошує: війна на Сході — це загроза не тільки для України, а й загроза для безпеки і стабільності усіх країн Європи та світу.

"Наші партнери абсолютно солідарні зі мною у цьому питанні. Саме тому ми об'єдналися для подолання існуючих викликів та пошуку механізмів адекватної реакції на них", – сказав Зеленський.

За словами президента, одним із таких механізмів є інтеграція України до НАТО.

Українсько-американські командно-штабні навчання Rapid Trident – 2020 є продовженням серії навчань «Щит миру», розпочатих в 1995 році в межах двосторонньої співпраці між Сухопутними військами ЗСУ та Національною гвардією штату Каліфорнія (США), з широким залученням представників збройних сил інших країн. У 2020 році в навчаннях беруть участь 4013 осіб. Термін проведення навчань: 16-25 вересня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: