fbpx
Сьогодні
14:08 17 Вер 2020

"Слуга народу" скасувала засідання фракції щодо постанови про вибори, бо захворів Резніков

Фото з Facebook-сторінки Євгенії Кравчук

Фракція "Слуга народу" скасувала заплановане на 17 вересня засідання у зв'язку з хворобою віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова.

Про це журналістам повідомила заступник голови фракції Євгенія Кравчук.

"Засідання фракції скасували через хворобу пана Резнікова. Я думаю, що ми зустрінемося в інший день, знайдено можливість, як із ним поспілкуватися. Просто без нього немає сенсу це знову обговорювати, тому що ми в понеділок це самі обговорили і зрозуміли, що мають бути люди з ТКГ", – пояснила Кравчук.

Засідання фракції партії "Слуга народу" за участі віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, для обговорення ймовірності внесення змін до постанови про проведення чергових місцевих виборів, мало відбутися в четвер, 17 вересня, о 15:15.

Нагадаємо, що 11 вересня в Берліні пройшли переговори на рівні політичних радників лідерів країн нормандського формату. Вони тривали 7 годин. Україну на зустрічі представляли віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, керівник ОП Андрій Єрмак. До складу делегації також входили представники РНБО, Верховної Ради, міністерств оборони та закордонних справ тощо.

Зокрема, заступник керівника офісу президента Росії Дмітрій Козак заявив, що сторони домовилися, що український парламент розгляне зміни до постанови ВР про оголошення виборів, у якій прописані умови, за яких можуть відбутися місцеві вибори на окупованих територіях.

У РФ вважають, що постанова Ради суперечить мінським угодам, адже в них закладені інші умови проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

Згодом Андрій Єрмак зауважив, що Україна під час зустрічі радників в нормандському форматі не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори для проведення їх на окупованих територіях.

Нинішня постанова про місцеві вибори, яку затвердила Рада, передбачає, що місцеві вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише після припинення окупації та збройної агресії Росії проти України, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю за кордонами.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: