fbpx
Сьогодні
22:31 17 Вер 2020

"Путін буде торгуватися": у ТКГ озвучили сценарій щодо Донбасу

English version here

Фото Reuters

Президент Росії Володимир Путін може використати ситуацію в Білорусі для торгів із Заходом щодо подальшої долі Донбасу.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Україна 24" учасник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш.

Гармаш припустив, що Росія ще не до кінця визначилася зі своєю позицією щодо Білорусі.

"Якщо вона вирішить увійти в Білорусь військовою силою, і це викличе міжнародний скандал, то тоді в Путіна буде торг. Він зможе торгуватися – або на Донбасі ми припиняємо конфронтацію конфлікту, але ви закриваєте очі на Білорусь, або отримуєте два конфлікти – в Білорусі та на Донбасі", – заявив він.

Також учасник ТКГ зазначив, що Росія зволікає з черговою зустріччю в "нормандському форматі".

"Я думаю, що "нормандська" зустріч як мінімум до президентських виборів у США не відбудеться. Росія затягує час. Вона намагається використати ситуацію для суб'єктивізації ОРДЛО, для розколу українського суспільства, що вплине на вибори до місцевих рад, які у нас проходять. Там багато причин, але глобальна – це вибори у США", – пояснив Гармаш.

Раніше фракція "Слуга народу" скасувала заплановане на 17 вересня засідання щодо постанови Ради про місцеві вибори у зв'язку з хворобою віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова.

Нинішня постанова про місцеві вибори, яку затвердила Рада, передбачає, що місцеві вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише після припинення окупації та збройної агресії Росії проти України, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю за кордонами.

У РФ вважають, що ця постанова Ради суперечить мінським угодам, адже в них закладені інші умови проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

Глава ОПУ Андрій Єрмак зауважив, що Україна під час зустрічі радників в нормандському форматі не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори для проведення їх на окупованих територіях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: