fbpx
Сьогодні
13:40 17 Вер 2020

Депутати планують знизити ставку ПДВ на постачання окремих видів сільгосппродукції

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №3656 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції".

Рішення підтримали 233 народні депутати.

У документі пропонується доповнити пункт 193.1 статті 193 Податкового кодексу України підпунктом "г", яким встановити ставку податку на додану вартість у розмірі 14% по операціях з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України живої великої рогатої худоби, живих свиней, пшениці, жита, ячменю, вівса, кукурудзи, соєвих бобів, насіння льону, насіння свиріпи та ріпаку, насiння соняшника, насiння та плодів iнших олiйних культур, цукрових буряків.

У зв'язку із запровадженням понижуючої ставки ПДВ у 14% відповідно коригуються також норми статті 194 Кодексу щодо основної ставки цього податку.

"Зниження ставки ПДВ для аграрного сектору є одним із інструментів підтримки сільгоспвиробників. Подальша підтримка цього законопроекту та його реалізація знизить податкове навантаження на виробників с/г продукції, що в свою чергу дозволить зменшити вартість сировини для переробників такої продукції. Це сприятиме підвищенню конкурентоспроможності української агропродукції, ліквідації схем ухилення від оподаткування, а також виведенню значної частини економіки з тіні", – прокоментував ухвалення законопроєкту міністр розвитку економіки України Ігор Петрашко.

"Непросте рішення. Підтримав, тому що вважаю, що ця тема потребує дискусії. Однак, до другого читання необхідно істотно обговорити з бізнесом. Вже отримали першу реакцію. І негативну, і позитивну. Будемо вивчати, бізнесу прохання взяти активну участь. У нас 7 днів на подачу пропозицій", – написав голова фінансового і податкового комітету ВР, нардеп Данило Гетманцев.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: