fbpx
Сьогодні
14:59 16 Вер 2020

Уряд оновив умови поділу на зони карантину: які нововведення

Фото Reuters

Кабмін змінив умови поділу регіонів на зони карантину. Регіони підключили до прийняття рішення щодо "червоних" зон.

Відповідне рішення сьогодні прийняв Кабмін.

Рішення про "червону зону" карантину буде прийматись спільно державною та регіональною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі завантаженості більше 75% ліжок у лікарнях протягом 5 днів підряд, перевищення середнього рівня захворюваності випадків на 100 тисяч населення за 14 днів більше, ніж у 5 разів.

Посилення карантину в "червоних зонах" також визначатиметься спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС.

"Це може бути одномоментне закриття всіх сфер або поступове обмеження певних сфер, які в конкретному регіоні призводить до спалахів хвороби", – заявив голова МОЗ Максим Степанов на засіданні.

Заборонятиметься відвідування закладів освіти у всіх зонах у разі, коли на самоізоляцію відправлено більше ніж 50% класів.

"Забороняється відвідування закладів дошкільної, середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти на адміністративно-територіальних одиницях регіону, на яких встановлено "зелений", "жовтий" і "помаранчевий" рівень епіднебезпеки, якщо на самоізоляцію через контакт із пацієнтом із підтвердженим випадком COVID-19 відправлено понад 50% класів.

Повна заборона роботи закладів освіти на території з "червоним" рівнем епіднебезпеки ухвалюється тільки спільним рішенням комісій із ТЕБ і НС", – пояснив під час засідання уряду міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Щодо "помаранчевої зони":

  • на вході проведення заходу або на вході до закладу обов'язково встановлюються інформаційні матеріали про площу та максимально можливу кількість відвідувачів
  • виключається норма про заборону перевезення в громадському транспорті при заповненості 50% сидячих місць.

Рішення прийнято з доопрацюванням в один день.

Також прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що найвищий рівень обмежень буде вводитися, якщо захворюваність в регіоні більш ніж у 5 разів перевищує середній по Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: