fbpx
Сьогодні
14:33 16 Вер 2020

Шмигаль заявив, що проєкт держбюджету-2021 є реалістичним до виконання

Фото Reuters

Законопроєкт про держбюджет-2021 – оптимальний і реалістичний до виконання документ, який максимально враховує потреби людей.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр Денис Шмигаль.

"Цього тижня уряд вніс до ВР законопроєкт про держбюджет на 2021 рік. Це оптимальний, оптимізований документ, який максимально враховує потреби людей, і при цьому є реалістичним до виконання.

Наші пріорітети не змінились, вони чітко відображені в кошторисі – медицина, освіта, безпека і оборона, соціальний захист людей, будівництво доріг і підтримка бізнесу", – заявив Шмигаль.

За його словами, у бюджеті закладені безпрецедентні видатки на медицину – 156 млрд грн  (на 27,5 млрд більше, ніж цього року), що дасть змогу у 2021 році на 30% підвищити зарплати лікарів та покращити якість медичних послуг.

Майже 20 млрд грн виділять на боротьбу з коронавірусом.

Також Шмигаль про "міф щодо непідйомного дефіциту бюджету".

"Під час пандемії майже кожна країна в світі збільшила дефіцити своїх бюджетів. Це було зроблено, щоб не підвищувати податки, і збільшити видатки на медицину та підтримати людей і бізнес. На наступний рік ми закладаємо 6% дефіциту, що на 1,5% менше ніж цього року. 

Мінфін ретельно прорахував шляхи залучення фінансування для покриття такого рівня дефіциту", – додав він.

Крім цього, Шмигаль наголосив, що рішення про підвищення мінімальної зарплати до 6 тисяч з 1 січня 2021 та до 6,5 тисяч грн з 1 липня 2021 є виправданим – воно, за його словами, збільшить і пожвавить споживчий попит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: