fbpx
Сьогодні
11:35 16 Вер 2020

Близько тисячі хасидів намагаються потрапити в Україну з Білорусі: в Кабміні і ДПСУ розповіли про ситуацію

Вранці 16 вересня близько тисячі іноземців, які перебувають біля пункту пропуску через кордон з Білоруссю "Нові Яриловичі" у Чернігівській області, намагаються потрапити в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України.

"На Чернігівщині напроти пункту пропуску "Нові Яриловичі" станом на 8:00 ранку сьогодні знаходяться близько 1000 іноземців, не залишають спроб потрапити в Україну".

У Держприкордонслужбі України підкреслили, що ситуація на кордоні залишається контрольованою. Підрозділи Служби в тісній співпраці з територіальними органами Нацполіціі і Нацгвардії мають достатньо сил і засобів, щоб забезпечити належну охорону кордону.

У вівторок ввечері прикордонники зафіксували прибуття значних груп іноземців напроти пункту пропуску «Дольськ» (Волинська обл.). На місце прибув глава ДПСУ Сергій Дейнеко. Він перевірив резерви, які залучені для забезпечення дотримання порядку на кордоні.

Також він повідомив іноземцям, що за рішенням уряду України, з метою недопущення поширення коронавірусу, поки в'їзд іноземців заборонений.

"Ви про таке рішення знали три тижні тому. Я розумію ваші традиції і звичаї, я розумію наскільки важливо вам знаходитися в Умані, проте в цьому році це неможливо. Уряд України прийняв рішення про обмеження в'їзду іноземців виходячи з ситуації в Україні. З метою недопущення поширення коронавіруса на території України поки в'їзд іноземців заборонений ", – сказав він.

"Ми постійно проводимо спільно з колегами з інших відомств роз'яснювальну роботу, і реакція, в принципі, є досить адекватною. Ми не фіксуємо значних порушень громадського порядку", – сказав Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24" у середу.

За словами Єніна, наразі ситуація перебуває під контролем компетентних органів державної влади, а в Умані вживають "надзвичайно ретельних заходів з метою максимального гарантування безпеки тих паломників, які все-таки прибули до введення заборони на в'їзд в Україну".

"Їх буде забезпечено відповідним харчуванням, медичним забезпеченням. Буде зведено до мінімуму контакти з місцевим населенням, планується проведення додаткового тестування з тим, щоб заспокоїти місцеве населення і переконати його в тому, що на сьогодні всі можливі заходи (запобігання) поширенню COVID-19 на цьому етапі вжиті", – пояснив заступник міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: