fbpx
Сьогодні
20:04 16 Вер 2020

Кабмін ввів водійські права нового зразка — з групою крові і трьома мовами

Фото МВС

Кабінет міністрів затвердив нові бланки водійських посвідчень та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

У відомстві заявили, що нові бланки повністю адаптовані до міжнародних вимог.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, цією постановою документи привели у відповідність з європейськими вимогами.

Голова уряду заявив, що новий зразок на пластиковій картці, він тримовний (українська, англійська, частина – на французькою мовами), діє на території всієї Європи та в багатьох країнах світу.

Також тепер на посвідченні є група крові (резус-фактор) водія.

«Це дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП. Також будуть вказані дані згоди або незгоди на донорство», – сказав він.

Інформація про надання згоди або незгоди на посмертне донорство, групу крові (резус-фактор) до посвідчення водія вносить тільки за письмовою згодою особи.

У МВС заявили, що нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу – документ, який повністю відповідає міжнародним вимогам. Він передбачає додавання позначки про відповідність авто екологічним нормам Євро-2 – Євро-6 або іншого рівня.

Згідно з постановою, національне та міжнародне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тимчасовий реєстраційний талон транспортного засобу, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який вони були видані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: