fbpx
Сьогодні
09:19 16 Вер 2020

Міністр МВС Ізраїлю звернувся до Зеленського з проханням пропустити хасидів в Україну

Україна з розумінням ставиться до зусиль Ізраїлю сприяти пропуску паломників-хасидів в країну і отримала відповідне звернення міністра внутрішніх справ Ізраїлю на адресу  Володимира Зеленського.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

"Водночас, закликаємо до продовження комунікації з цих питань на рівні урядів двох держав, як це і відбувалося досі, оскільки зазначені питання належать, перш за все, до компетенції Кабінету міністрів України", – написав Єнін в Facebook.

Він також зазначив, що у вівторок провів зустріч з послом Ізраїлю в Україні Джоелем Ліоном і наголосив, що паломників забезпечили кошерною їжею та напоями.

"Не дивлячись на те, що значна кількість громадян Ізраїлю продовжує перебувати між білоруським і українським пунктами пропуску, спільними зусиллями української влади, посольств Ізраїлю в Україні і Білорусі, а також низки єврейських громад України нам вдалося забезпечити паломників кошерною їжею та напоями", – додав заступник міністра.

Єнін звернув увагу іноземців та осіб без громадянства до необхідності неухильного дотримання законодавства України з питань в'їзду і перебування на її території.

"Особи, які не підпадають під категорію винятків з заборони Кабміну, не можуть бути пропущені на територію України", – пояснив він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: