fbpx
Сьогодні
23:15 16 Вер 2020

"Гуцульська коров’яча бриндза" стала географічним брендом

В Україні зареєстрували географічне зазначення "Гуцульська коров'яча бриндза".

Про це повідомляє сайт "Івано-Франківщина туристична".  

"Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на підставі висновку ДП "Український інститут інтелектуальної власності" від 08.09.2020 р. № 588 прийняло рішення від 08.09.2020 р. №заявки і 2019 00005 зареєструвати географічне зазначення "Гуцульська коров'яча бриндза" як назву місця походження товару: сир", – йдеться у повідомленні.

Управителем географічного зазначення "Гуцульська коров'яча бриндза" стала громадська спілка "Асоціація карпатських ватагів", розташована у селищі Верховина.

Зазначається, що цьогоріч сертифікацію пройшли 6 полонинських господарств: Кринта, Скупова, Луковиця, Бибратківка, ФГ "Згарда", Щівник. Вони відповідають всім вимогам плану контролю і мають право маркувати свою бриндзу як географічне зазначення "Гуцульська коров'яча бриндза". Завершальним етапом реєстрації стане отримання найближчим часом відповідного свідоцтва.

Гуцульська коров'яча бриндза

Виробники, які також хочуть виготовляти ГЗ повинні відповідати наступним критеріям:

  1. Виробництво бриндзи на високогір'ї не нижче ніж 700 м над рівнем моря.
  2. Дотримання традиційної технології виробництва.
  3. Використовувати не менше 70% коров'ячого молока, 30% можна додавати овечого чи козячого від місцевих гірських порід тварин.

Географічне зазначення – знак якості, що посвідчує тісний зв'язок продукту з територією і гарантує високу якість кінцевим споживачам.

"Гуцульська коров'яча бринза" – це вже друге географічне зазначення на сир, яке було зареєстроване в Україні в межах проєкту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: