fbpx
Сьогодні
17:39 16 Вер 2020

Для зменшення різниці зарплат жінок і чоловіків: Україна приєднається до коаліції за рівну оплату праці

Уряд України прийняв розпорядження щодо приєднання до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, Кабмін прийняв підготовлене Міністерством соціальної політики розпорядження, щодо приєднання уряду України до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці.

Зазначається, що уряд України разом з Конфедерацією роботодавців України та Київським інститутом гендерних досліджень стане членом цієї коаліції після отримання відповіді її секретаріату.

У пресслужбі зазначили, що, за оцінкою Міжнародної організації праці, проведеною у травні 2019 року, Україна відповідає семи з одинадцяти критеріїв для вступу в коаліцію.

"Приєднання до Коаліції є важливим кроком у виконанні зобов'язання щодо зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків", – пояснили у пресслужбі.

Так, зазначається, що на початок 2020 року в Україні середньомісячна заробітна плата чоловіків на 22% перевищувала середньомісячну заробітну плату жінок.

При цьому порівняно з 2019 роком цей показник покращився на 0,4 пункти. Попри загальну позитивну динаміку в деяких сферах економічної діяльності розрив в оплаті праці жінок і чоловіків становить до 35 відсотків. Майже однаковим є рівень оплати праці жінок і чоловіків у тих сферах, де заробітна плата невисока.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: