fbpx
Сьогодні
16:20 15 Вер 2020

"Жодних винятків для жодної особи не буде" - в ОП прокоментували корупційний скандал довкола депутата "СН"

Як повідомив Офісу президента голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, народний депутат Олександр Юрченко, щодо якого у ЗМІ поширюють повідомлення про причетність до корупційних правопорушень, заявив про свій вихід із фракції правлячої партії.

Про це йдеться на сайті президента.

"Як частина команди президента України Володимира Зеленського вважаємо таке рішення доречним і сподіваємося, що пан Юрченко повною мірою співпрацюватиме з представниками Національного антикорупційного бюро України та Офісу Генерального прокурора, щоб встановити всі об'єктивні обставини.

Підкреслюємо, що курс президента України Володимира Зеленського на подолання корупції був виражений у реальних кроках уже з перших днів його каденції й досі триває".

В ОП нагадали, що 30 травня 2019 року, у перші тижні після інавгурації, президент доручив МЗС невідкладно поінформувати Раду Європи та ООН про законодавчі повноваження НАБУ здійснювати міжнародну співпрацю та пряму комунікацію з антикорупційними органами іноземних держав.

"Через відсутність політичної волі з боку попереднього президента України та з метою перешкоджання роботі НАБУ реалізація повноважень Бюро здійснювати міжнародну співпрацю блокувалася протягом п'яти років від дня створення цього органу. З політичної волі нового Глави держави у 2019 році були усунуті всі законодавчі та адміністративні перешкоди для повноцінної діяльності НАБУ. Запрацював і Вищий антикорупційний суд.

Такий підхід демонструє, що президент України Володимир Зеленський не толерує корупцію в будь-яких її проявах. Ким би не був підозрюваний у корупційних діяннях, антикорупційні органи можуть і повинні провести повне розслідування всіх обставин кожної справи. Інструменти для цього створені, діяльність антикорупційної інфраструктури забезпечена на сто відсотків.

Жодних винятків з цього правила для жодної особи у державі не було й не буде", – додали в Офісі президента.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: