fbpx
Сьогодні
15:12 15 Вер 2020

Зеленський назвав терміни нової зустрічі політрадників "нормандської четвірки"

Нова зустріч політичних радників "нормандської четвірки" пройде протягом 10 днів. За її підсумками можуть бути визначені терміни саміту лідерів України, Росії, Німеччини та Франції.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив на прес-конференції в рамках візиту до Австрії.

За його словами, на минулій зустрічі в Берліні сторони проговорили, але не вирішили низку проблем.

"Тому буде зустріч, я знаю, що протягом … ну не можу обіцяти, але мені здається протягом 10 днів має бути, вірю в це, або сподіваємося, не знаю, як сказати. Буде ще одна зустріч радників, після якої повинна бути вже зустріч лідерів "нормандської четвірки", – зазначив Зеленський.

Він додав, що всі лідери підтверджують готовність до зустрічі.

Нагадаємо, що 11 вересня в Берліні пройшли переговори на рівні політичних радників лідерів країн нормандського формату. Вони тривали 7 годин. Україну на зустрічі представляли віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, керівник ОП Андрій Єрмак. До складу делегації також входили представники РНБО, Верховної Ради, міністерств оборони та закордонних справ тощо.

Після переговорів радників нормандської четвірки представник Росії Дмитро Козак заявив, що сторони домовилися про внесення до Верховної Ради пропозиції щодо коригування постанови про місцеві вибори.

У РФ вважають, що постанова Ради суперечить мінським угодам, адже в них закладені інші умови проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

Згодом Андрій Єрмак зауважив, що Україна під час зустрічі радників в нормандському форматі не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори для проведення їх на окупованих територіях.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: