fbpx
Сьогодні
09:18 15 Вер 2020

Зеленський назвав своїми головними пріоритетами закінчення війни на Донбасі та повернення територій

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський назвав своїми головними пріоритетами на посаді закінчення війни на Донбасі і повернення українських територій.

"Коли я даю обіцянку, це не просто порожні слова. Закінчення війни і повернення українських територій – це мій головний пріоритет. І це не романтичні обіцянки", – сказав він в інтерв'ю австрійській газеті Wiener Zeitung напередодні свого офіційного візиту до Відня.

Зеленський визнав, що здійснити ці обіцянки непросто, хоча багато чого вже досягнуто.

«Ми повернули 140 осіб з полону. Ми розвели війська, там більше не стріляють, майже ніхто не гине. За винятком однієї смерті, втрат протягом семи тижнів більше не було. Це всі бачать, і Європа теж це бачить. Іноді бувають постріли з боку сепаратистів. Але ми не відповідаємо на них, і це добре", – зазначив він.

Зеленський додав, що на окупованих територіях Донбасу багато людей, «які в душі є українцями».

«Я не хочу, щоб вони вмирали. Цим людям нелегко, багато зникає в тюрмах, оскільки вони відзначають такі свята, як День незалежності України. Наші солдати, яких ми звільнили, сказали, що вони перебували в тюрмах разом з проукраїнськими громадянами. Там багато людей, які думають проукраїнськи", – резюмував президент.

Кілька місяців тому Володимир Зеленський заявляв, що доб'ється завершення війни на Донбасі до кінця президентського терміну. На День Незалежності він заявив, що вірить в завершення конфлікту до кінця поточного року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: