fbpx
Сьогодні
17:51 15 Вер 2020

"Є два варіанти": у ЦВК розповіли про участь у виборах хворих на COVID-19

Глава ЦВК розповів, як можуть проголосувати люди, які знаходяться в лікарні або на самоізоляції.

Як буде забезпечуватися право голосу хворих на коронавірус на місцевих виборах, розповів голова ЦВК Олег Діденко в ефірі каналу "Україна 24".

"Насправді ще не всі акти прийняті. Вчора ЦВК запропонувала Верховній Раді ухвалити закон з цього приводу, щоб деталізувати всі процедури, тому що йдеться саме про деякі відступи від Виборчого кодексу. Зокрема, якщо у нас люди хворіють на коронавірус, можливі два варіанти: вони або знаходяться в медичному закладі, де будуть створені дільниці, або вони вдома на самоізоляції", — сказав він.

Глава ЦВК розповів, як можна проголосувати в першому і другому варіанті подій.

"У першому випадку їхнє право голосу буде забезпечено за допомогою членів виборчих комісій, які повинні бути забезпечені індивідуальними засобами захисту, в тому числі захисними костюмами, масками, рукавичками тощо. А люди, які перебувають на самоізоляції, зможуть проголосувати шляхом подачі заявки в ЦВК, щоб їм забезпечили голосування за місцем перебування. Ми сподіваємося, що людей вистачить. Дуже складно прогнозувати, скільки громадян будуть хворі та скільки з них в лікарні або на самоізоляції", — сказав він.

Діденко зазначив, що розглядається варіант окремих кабінок та урн для людей, у яких немає офіційного діагнозу COVID-19, але є ознаки нездужання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: