fbpx
Сьогодні
10:38 15 Вер 2020

Розпочинаються роботи з будівництва нового аеродрому в аеропорту Дніпра, - Криклій

15 вересня уклали договір на виконання підготовчих робіт для реалізації проєкту з будівництва нового аеродромного комплексу в аеропорту "Дніпропетровськ".

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

"Відповідно до договору, підготовчі роботи стартують вже завтра: демонтаж трансформаторних підстанцій і системи дистанційного керування; винесення кабелів зв'язку та електропостачання; перемикання світлосигнального обладнання; переміщення метеомайданчика тощо. 

Крім цього, приватний інвестор ТОВ "НС Дніпро" розпочинає будівництво пасажирського та VIP-терміналів із запланованою пропускною здатністю до 1000 людей на годину. Також оголошено тендер на відбір генерального підрядника, який виконуватиме основний обсяг робіт з будівництва нового аеродрому", – розповів міністр.

Криклій пояснив, що, зважаючи на високу категорію складності будівництва подібних об'єктів, процес їх проєктування зазвичай займає від 9 до 18 місяців. Тому з метою ефективного планування та витрачання виділених у поточному році коштів, було вирішено визначити підготовчі роботи як окремий проєкт. Його вартість складатиме близько 12 млн грн.

"Це дозволить виконати важливий обсяг робіт для підготовки інфраструктури та забезпечить безперервне функціонування летовища на час будівництва нового аеродромного комплексу", – наголосив Криклій.

Основні роботи планується розбити на черги будівництва та пускові комплекси, до складу яких входитимуть:

  • злітно-посадкова смуга;
  • перони та місця стоянок повітряних суден;
  • магістральна руліжна доріжка та з'єднувальні руліжні доріжки;
  • базова та стартова аварійно-рятувальні станції;
  • радіотехнічні засоби, метео- та світлосигнальне обладнання;
  • інженерні мережі, трансформаторні підстанції, очисні споруди тощо.

Як результат, за бюджетні кошти в новому аеропорту "Дніпропетровськ" планується побудувати злітно-посадкову смугу завдовжки 3,2 км, оснащену сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням, пише Мінінфраструктури.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: