fbpx
Сьогодні
10:18 15 Вер 2020

Навальний планує повернутися в Росію після одужання

Фото Getty Images

Російський опозиційний лідер Олексій Навальний не планує шукати притулку в Німеччині та має твердий намір повернутися до РФ, щоби продовжити політичну діяльність проти нинішнього режиму Володимира Путіна.

Про це, як повідомляє The New York Times, заявив у понеділок високопоставлений представник спецслужб Німеччини, ознайомлений зі станом здоров'я та попередніми планами російського опозиціонера.

"Він (Навальний – ред.) не планує залишатися в екзилі в Німеччині. Він хоче поїхати додому, в Росію, і хоче продовжити свою місію", – наводить видання слова німецького чиновника.

Наразі Навальний залишається під охороною німецької поліції в лікарні "Шаріте", де впродовж останніх тижнів він перебував на апаратах підтримання життєдіяльності організму після отруєння.

Повідомляється також, що постраждалий зустрівся з німецьким прокурором та офіційно відмовився від запиту російської сторони проводити спільне розслідування щодо його отруєння.

10 вересня охорону клініки посилили, щоб запобігти подальшим спробам замаху на нього. Раніше ЗМІ опублікували матеріал, в якому стверджується, що Навальний уже може говорити і згадати деталі того, що сталося з ним до моменту, коли він втратив свідомість у літаку. При цьому клініка Шаріте, де перебуває політик, поки що офіційно не підтверджувала інформацію про істотне поліпшення стану політика.

Про отруєння Навального стало відомо 20 серпня. Йому стало зле під час перельоту з Томська в Москву. Літак здійснив термінову посадку в Омську, після чого російського опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім Навального евакуювали на лікування до Німеччини.

2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною "Новачок". 

Канцлер Ангела Меркель констатувала, що Навальний став жертвою злочину, і Кремль повинен відповісти за це.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: