fbpx
Сьогодні
12:39 15 Вер 2020

На українсько-білоруському кордоні перебуває 690 хасидів, - голова ДПСУ

Володимир Зеленський обговорив з головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеком ситуацію на кордоні з Білоруссю, яка склалася через прибуття значної кількості паломників-хасидів.

Обстановка на українсько-білоруському кордоні повністю контрольована, передає ОП.

За даними ДПСУ, з 15:30 14 вересня з боку Білорусі почали прибувати паломники. Українські прикордонники в координації з Нацгвардією та Нацполіцією встановили заслін на лінії кордону в 700 м від пункту пропуску «Нові Яриловичі».

За словами Сергія Дейнека, іноземцям роз'яснили про заборону в'їзду в Україну відповідно до постанови Кабміну.

Станом на 7:00 вівторка на кордоні з боку Білорусі перебуває 690 громадян.

«Прогнозуємо прибуття до лінії кордону в Чернігівській області до тисячі осіб, Житомирській – до 700, Волинській – до 1,5 тисячі осіб. Очікуємо прибуття до міста Мінська трьох чартерів – близько 600 іноземців», – повідомив Сергій Дейнеко.

Для посилення прикриття білоруської ділянки залучені резерви Національної академії ДПСУ та Сумського прикордонного загону.

Також задіяні вертоліт Мі-8, два H-125, літак DA-40 та безпілотні комплекси для проведення повітряного моніторингу кордону.

ДПСУ організувала взаємодію з Державним прикордонним комітетом Білорусі та підтримує контакт з посольством Ізраїлю в Україні, а також рабинами єврейських релігійних організацій, які забезпечують водою й кошерною їжею прибулих хасидів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: