fbpx
Сьогодні
15:53 15 Вер 2020

На Донбасі біля Шумів двоє військових отримали поранення через вибух гранати

У вівторок, 15 вересня, двоє українських військових отримали поранення через вибух гранати в районі населеного пункту Шуми в Донецькій області. Їх доправили до лікарень.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"В результаті вибуху гранати типу РГД-5, встановленої, імовірно, у вигляді розтяжки, отримали поранення двоє військовослужбовців – полковник А. Апполонов і прес-секретар однієї з бригад В. Залевський. Обох поранених доправили до лікарень міста Торецьк, їх стан – стабільний, задовільний", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Апполонов і Залевський знаходилися в цьому районі з метою стандартної перевірки ситуації.

Йде розслідування цієї події та її обставин. У штабі заявляють, що зараз немає інформації, що це сталося невипадково.

Раніше Офіс президента повідомив, що в районі населеного пункту Шуми зірвалося одноразове "спільне інспектування" ділянки разом з ОБСЄ через постійну зміну запитів російської сторони.

Раніше стало відомо, що спільне патрулювання скасовується на прохання української сторони, оскільки російська сторона і запрошені нею з ОРДО представники висунули нові вимоги, які не обговорювалися в ході позачергової відеоконференції ТКГ окрема: відвідування нових точок; здійснення фото- та відеофіксації; підписання спільного протоколу.

Українська делегація в ТКГ вважає, що згадані вище вимоги "грубо порушують досягнуті 9 вересня домовленості". Леонід Кравчук направив лист в ОБСЄ.

Раніше учасники консультацій домовилися про спільне інспектування в районі селища Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: