fbpx
Сьогодні
20:40 15 Вер 2020

Google повністю усунув свій вуглецевий слід і поставив глобальну екологічну мету на наступні 10 років

Компанія Google заявила, що їй вдалося повністю усунути вуглецевий слід, який вона залишили за 22 роки існування. На цьому компанія не зупиняється і до 2030 року планує повністю перейти на відновлювальну енергію.

Про це йдеться у блозі Google.

Як пояснюють у компанії, їм це вдалося завдяки тому, що у 2007 році Google став вуглецево-нейтральним. Тобто це означає, що компанія зменшила кількість викидів та вкладала кошти у проєкти, які працювали над тим, як поглинути вуглекислий газ.

Google став першою великою компанією, якій вдалося це зробити.

«Це означає, що вуглецевий слід Google за весь час його існування дорівнює нулю. Ми раді бути першою великою компанією, яка це зробила», — заявив виконавчий директор Google Сундар Пічаї.

Зараз компанія поєднує традиційні види енергії з відновлювальними, але до 2030 хоче, щоб її відділи по всьому світу перейшли на «зелену» енергію. Так, щоб на опрацювання, зокрема, електронних листів, запитів у пошуковику, під час перегляду YouTube працювала відновлювальна енергія, без викидів вуглецю.

Google також хоче використовувати штучний інтелект для оптимізації своїх потреб в електроенергії, а це дозволить створити приблизно 12 тисяч робочих місць за 5 років.

 

Інтернет залишає вуглецевий слід?

Так, адже ми витрачаємо електрику під час користування інтернетом. Наприклад, ми використовуємо електрику на написання електронного листа, потім він відсилається в дата-центр нашого імейл-провайдера, який зберігає його та передає через сервери у дата-центр отримувача. Лише за один імейл витрачає 4 грами СО2, але уявіть, що таких листів мільярди.

За рік на обслуговування електронної пошти йде приблизно 600 кг вуглецю. Тому експерти радять регулярно видаляти старі листи, бо вони теж призводять до викидів.

Крім того, щорічний вуглецевий слід YouTube складає приблизно 10 млн тонн. На кількість викидів вуглецю впливає тривалість, якість відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: