fbpx
Сьогодні
20:31 15 Вер 2020

Арахамія виступає "категорично проти" створення ТСК щодо роботи спецслужб у справі "вагнерівців"

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія виступає "категорично проти" створення будь-якої тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка б стосувалася роботи спецслужб у справі операції щодо "вагнерівців".

Про це він заявив у коментарі журналістам біля Верховної Ради, передає Укрінформ.

"Я категорично проти створення будь-якої ТСК про роботу спецслужб. Це не обговорюється взагалі в широкому контексті, для цього треба мати доступ до державної таємниці і отримати відповідний ще допуск до матеріалів", – наголосив Арахамія.

Голова фракції СН зауважив, що запропонував представникам опозиції альтернативний майданчик – підкомітет з питань розвідки, який він очолює і в якому репрезентативно присутні усі представники опозиції.

"Є площадка – в закритому форматі всі, хто отримав доступ і допуск, можуть ознайомитися з матеріалами справи, всіма документами, з якими вони хочуть ознайомлюватися, а потім можуть у якомусь стислому форматі, не розголошуючи таємниць, повідомити про це суспільству", – зазначив Арахамія.

Нагадаємо, що 14 серпня стало відомо, що "вагнерівці" ​​повернулися до Росії. У РНБО це назвали "недружнім кроком стосовно України", що може негативно позначитися на відносинах двох держав.

Володимир Зеленський назвав видачу "вагнерівців" Росії несправедливим рішенням, наслідки якого будуть трагічними.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак теж розцінив інформацію про нібито причетність українських спецслужб до появи і затримання російських бойовиків ПВК Вагнера в Білорусі як сплановану дезінформацію.

Зеленський прокоментував нібито "зрив" вагнерівської операції спецслужб України: Це маячня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: