fbpx
Сьогодні
19:02 14 Вер 2020

У "Слузі народу" розповіли про зміни до постанови про вибори

Про те, що відбувається зі змінами у постанову про проведення місцевих виборів, розповів нардеп з фракції "Слуга народу" Олександр Качура.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"По-перше, треба говорити, що представник нашої делегації пан Костін тільки проінформував, що такі зміни до постанови є. Чи є в цій постанові якась зрада? Немає. Чи передбачено там, що на окупованих територіях вже на цих місцевих виборах будуть проходити вибори? Ні, немає", — сказав він.

Качура пояснив, у чому суть змін.

"Два ключових блоки. Перший блок — необхідність проведення виборів в Донецькій і Луганській областях виключно на підконтрольних територіях, тому що це передбачено Конституцією, щоб, по-перше, ці депутати могли бути представниками цих територій з органами державної влади України, а по-друге, ці представники могли бути залучені до "мінського процесу".

Другий блок — це так званий четвертий пункт, у якому ми прописуємо те, що всі події, які відбуватимуться… сам алгоритм… ми говоримо про те, що після того, як відбудеться деокупація, роззброєння, демілітаризація згідно зі стандартами ООН і ОБСЄ… І те, що ця процедура, оскільки це передбачено Мінськими домовленостями, регулюється окремими законами", — пояснив нардеп.

Раніше представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Андрій Костін заявив, що Україна може змінити постанову про місцеві вибори, яку раніше прийняла Верховна Рада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: