fbpx
Сьогодні
17:31 14 Вер 2020

У "Слузі народу" розповіли подробиці збільшення прожиткового мінімуму

У державному бюджеті на наступний рік повинні бути враховані три ключові напрямки.

Про це заявив нардеп з фракції "Слуга народу" Олександр Качура в ефірі каналу "Україна 24".

"За моєю інформацією, окремі міністри навіть не бачили останньої редакції державного бюджету. Однозначно, що отримаємо проєкт — будемо аналізувати, але мені здається, що дуже складно буде зібрати голоси та дуже складно йтиме дискусія. Тому що для мене особисто як для депутата є три ключові напрямки, які повинні фінансуватися. Перше — це медицина, друге — соціальна сфера, тому що у нас соціальна держава, і третє — обороноздатність. За цими трьома напрямками однозначно не повинно скорочуватися фінансування", — сказав він.

За словами Качури, депутати пропонують Мінфіну розглянути досвід інших країн.

"Крім витрат, повинні бути й доходи передбачені. У нас закладається дуже великий дефіцит — близько 6%. Це дуже складно для виходу з ситуації, тому ми пропонуємо міністру фінансів альтернативні механізми для залучення коштів. Є світовий досвід, як виходили США, Німеччина, багато інших країн зі складної ситуації в економіці", — розповів депутат.

Також Качура розповів про законопроєкт, який стосується прожиткового мінімуму.

"У мене з колегами є законопроєкт, який збільшує прожитковий мінімум до 40% від середньої заробітної плати. Минулого тижня була зустріч з прем'єр-міністром, де ми обговорювали питання прожиткового мінімуму. Планується збільшення прожиткового мінімуму лише на 15%, це те, що можна було зробити, але це найбільше збільшення прожиткового мінімуму за останні роки. І наступний блок – нам необхідно буде привести до прожиткового мінімуму мінімальну пенсію", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: