fbpx
Сьогодні
08:50 14 Вер 2020

У Києві карантину не дотримуються 64% студентських гуртожитків, - Держпродспоживслужба

Держпродспоживслужба за період з 31 серпня по 4 вересня встановила, що 64% ​​гуртожитків не дотримується карантинного режиму, отже, є потенційно небезпечними в плані поширення коронавірусної інфекції.

Про це інформує прес-служба відомства.

Зокрема, серед порушень: відсутня термометрія працівників, немає запасу деззасобів, працюють без засобів індивідуального захисту, не вирішено питання утилізації ЗІЗ, відсутні елементарні засоби особистої гігієни (серветки, одноразові рушники, мило). Такими є результати перевірки 42 студентських гуртожитків столиці на відповідність дотримання Тимчасових рекомендацій з організації протиепідемічних заходів в гуртожитках в період карантину через поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Саме студентські гуртожитки, за прогнозами епідеміологів, стануть двигунами підвищення захворюваності в столиці. Це пов'язано з тим, що тут важко тримати дистанцію, крім того молоді люди найчастіше хворіють на коронавірус без видимих ​​клінічних симптомів. При цьому, можуть поширювати інфекцію.

"Дуже важливо налагодити в гуртожитках максимальні профілактичні заходи. Перш за все, виявляти хворих і контактних, забезпечити можливості для ізоляції і самоізоляції, своєчасно і в повному обсязі проводити дезінфекцію приміщень", – зазначає керівник Головного управління Держпромспоживслужби в м. Києві Олег Рубан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: