fbpx
Сьогодні
12:04 14 Вер 2020

Кулеба запросив угорського міністра разом відвідати Закарпаття

Фото Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у ході телефонної розмови запросив міністра зовнішньої економіки й закордонних справ Угорщини Петера Сійярто запросив його разом відвідати Закарпаття.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"Дмитро Кулеба запросив угорського колегу 23 вересня відвідати Закарпаття, щоб обговорити подальші кроки з реалізації вже досягнутих домовленостей з розвитку взаємодії в політичній, економічній, культурно-гуманітарній сферах, та взяти участь у спільних заходах".

Як зазначив Кулеба, запроваджені в Україні та Угорщині обмеження для в'їзду іноземців у зв'язку з поширенням коронавірусу накладають певні обмеження на всіх громадян, незалежно від статусу.

"На цьому тлі наша зустріч є чітким сигналом — обидві країни налаштовані на пошук взаємоприйнятних рішень без зволікань", – акцентував Кулеба.

Міністри погодилися, що соціально-економічний успіх Закарпаття може стати спільною історією успіху відносин України та Угорщини, і що дружні відносини між двома країнами важливі для всього регіону Центральної Європи.

У липні посол Угорщини Іштван Ійдярто заявив ЗМІ, що Угорщина буде зберігати вето на засіданнях комісії Україна-НАТО на рівні міністрів через "дуже негативні для угорців" три реформи, які нині є в Україні, а саме – реформу освіти, використання мови та адміністративну реформу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що здивований такою заявою угорського посла, оскільки є домовленість з Петером Сійярто провести три засідання і узгодити текст спільного меморандум президента Зеленського і прем'єр-міністра Орбана. За словами Кулеби, Сійярто запропонував провести засідання у вересні.

Кулеба запевнив, що Україна налаштована на вирішення всіх суперечливих ключових питань із сусідами, зокрема, з Угорщиною і пошуку таких рішень, які відповідатимуть і інтересам України, і інтересам Угорщини.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: