fbpx
Сьогодні
12:59 14 Вер 2020

Депутати в п'ятницю заслухають віцепрем'єра Резнікова та в.о. міністра освіти Шкарлета

Народні депутати під час години запитань до уряду 18 вересня можуть поставити запитання віцепрем'єр-міністру – міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексію Резнікову, а також в.о. міністра освіти і науки Сергію Шкарлету.

Таке рішення ухвалили керівники депутатських фракцій і груп на засіданні погоджувальної ради 14 вересня.

"Година запитань до уряду буде виглядати наступним чином: 20 хв – виступ Резнікова, до 21 хв – запитання від депутатських фракцій і груп і 20 хв – запитання до виконуючого обов'язки міністра освіти", – озвучив Голова ВР Дмитро Разумков.

Раніше спікер під час засідання погоджувальної ради нагадав, що 15 липня профільний комітет доручив Міністерству освіти розробити концепцію підвищення оплати праці вчителям. Разумков зазначив, що ця концепція не була представлена на комітеті і не надходила до ВР.

Так, за словами Разумкова, на годині запитань до уряду депутати хотіли б почути від в.о. міністра освіти і науки, як він бачить питання зміни зарплати вчителям і забезпечення шкіл усім необхідним для роботи під час карантину, а також щодо ефективності дистанційної системи роботи освіти.

Від Олексія Резнікова у Раді хочуть почути інформацію стосовно подальшого руху України в рамках роботи "нормандського формату".

Нагадаємо, що 11 вересня в Берліні пройшли переговори на рівні політичних радників лідерів країн нормандського формату. Вони тривали 7 годин. Україну на зустрічі представляли віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, керівник ОП Андрій Єрмак. До складу делегації також входили представники РНБО, Верховної Ради, міністерств оборони та закордонних справ тощо.

Після переговорів радників нормандської четвірки представник Росії Дмитро Козак заявив, що сторони домовилися про внесення до Верховної Ради пропозиції щодо коригування постанови про місцеві вибори.

У РФ вважають, що постанова Ради суперечить мінським угодам, адже в них закладені інші умови проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

Згодом Андрій Єрмак зауважив, що Україна під час зустрічі радників в нормандському форматі не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори для проведення їх на окупованих територіях.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: