fbpx
Сьогодні
11:15 13 Вер 2020

У ЦВК назвали дві умови для скасування виборів

ЦВК може призначити вибори в 18 територіальних громадах Донецької та Луганської областях в будь-який момент за рішенням ВЦА цих регіонів.

Про це розповів член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий, передає ZN.ua.

"Ми виходимо з того, що вибори можуть бути призначені в будь-який момент. Отримавши висновки військово-цивільних адміністрацій про те, що відповідні території не мають загроз як реальних, так і потенційних, і на таких територіях можна призначати вибори, ЦВК повністю відреагує", – зазначив представник ЦВК.

При цьому він зазначив, що згідно з українським законодавством, вибори призначаються двічі – восени або навесні. І умовою для їх скасування є лише введення воєнного чи надзвичайного стану.

Представник ЦВК також вказав на те, що внесення того чи іншого регіону в "червону" зону карантину не є причиною для відміни виборів. "На сьогоднішній день говорити, що будуть якісь скасування, у нас поки підстав немає", – сказав член ЦВК.

Нагадаємо, ЦВК призначила на 25 жовтня вибори депутатів міських, сільських і селищних голів та рад на підставі відповідних звернень Кабінету міністрів і Міністерства розвитку громад і територій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: