fbpx
Сьогодні
14:55 13 Вер 2020

Найбільша у Великій Британії мережа магазинів доставлятиме товари дронами

Фото: Manna

Найбільша роздрібна мережа у Великій Британії та Ірландії Tesco планує найближчим часом почати доставляти свої товари клієнтам за допомогою безпілотників.

Про це повідомляє iNews.

Для нової послуги Tesco використовуватиме дрони компанії Manna, яка працює над сервісом доставки продуктів, ліків та їжі з ресторанів.

У такий спосіб мережа магазинів хоче зменшити час доставки товару до години з моменту замовлення. Очікується, що дрони під час роботи літатимуть за запланованими заздалегідь маршрутами на висоті 24 метри зі швидкістю 80 кілометрів на годину.

Безпілотники компанії Manna вже здійснювали перші «рейси» — вони доставляли засоби індивідуального захисту людям з COVID-19, які мають ускладнення через хворобу. Такі тестові польоти відбувалися у сільській місцевості в Ірландії та на острові Вайт.

Доставку продуктів Tesco планує запустити спочатку в тестовому режимі, щоб у компанії була можливість налагодити процеси збору та відправки продуктів за допомогою дронів.

У тестовому режимі доставка запрацює в ірландському графстві Ґолуей, де компанія вже має необхідну для цього ліцензію. Випробувальний період триватиме пів року.

Хоч і велика кількість компаній вже працюють над запуском подібних сервісів, поки у світі доставка товарів дронами майже ніде не зустрічається, перші такі послуги доступні в деяких містах Австралії та США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: