fbpx
Сьогодні
08:54 13 Вер 2020

Держава профінансує будівництво трьох аеропортів

Фото cfts.org.ua

Кабмін виділить кошти на будівництво нового аеропорту в Закарпатті. За рахунок бюджету буде побудована злітно-посадкова смуга, на будівництво терміналу залучать кошти інвесторів. Всього мають намір витратити 4 млрд грн.

У 2020 році на проектування та будівництво з держбюджету виділять 30 млн грн. До 2023 року аеропорт планують побудувати.

Як відзначають в Мінінфраструктури, функціональні можливості єдиного діючого в регіоні аеропорту в Ужгороді обмежені в зв'язку зі складністю зльоту/посадки через територію Словаччини і неможливістю обслуговування літаків класу B737/A320. Будівництво нового аеропорту передбачає: довжину злітно-посадкової смуги не менше 2,5 тис. м; можливість приймати літаки класу А320/В737; пасажиропотік 200-300 тис. на рік з можливим збільшенням до 500-600 тис.

З нового аеропорту можна буде полетіти в українські міста Київ, Дніпро, Харків, Одесу. Також в Польщу, Угорщину, Чехію, Італію, Іспанію, Туреччину, Єгипет.

Крім того, президент Володимир Зеленський під час візиту до Сумської області пообіцяв допомогу в будівництві злітно-посадкової смуги в аеропорту Суми.

"Зараз підбираємо пріоритетні напрямки по всіх аеропортах. Ми готові будувати в Сумах цю смугу, щоб Суми були в графіку пріоритетних аеропортів, якщо ви маєте тих, хто паралельно будуватиме термінал. Це дуже важливо", – зазначив президент.

Раніше Зеленський заявив про необхідність виконання реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту Полтава. При цьому ремонтні роботи він пропонує почати вже в 2020 році. За його словами, кошти на ремонт будуть закладені в обласному бюджеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: