Новини

Данілов заявив, що чинна в Україні система освіти не враховує викликів сьогодення

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов заявляє, що чинна в Україні система освіти не враховує викликів сьогодення, серед яких найвідчутніші – епідемія коронавірусної хвороби та збройна агресія РФ проти України.

Про це пише Інтерфакс-Україна. 

Так, за словами секретаря РНБО, аналіз системи вищої освіти, здійснений за допомогою програмно-апаратного комплексу "СОТА", дозволяє говорити про наявність системної кризи, що формує потенційні та реальні загрози державній та національній безпеці України.

"Ми маємо розуміти, що ситуація за декілька років може стати критичною. Система вищої освіти не може просто видавати дипломи, ми маємо орієнтуватися на ключові галузі, які визначатимуть наше майбутнє", – сказав він.

Данілов наголосив на виявлених диспропорціях серед закладів вищої та професійної освіти, розриві між системою освіти та виробництвом, орієнтації системи освіти на підготовку фахівців для технологічно застарілих галузей виробництва.

"Чинна в Україні система освіти не враховує викликів сьогодення, що стоять перед державою, серед яких найбільш відчутними є епідемія коронавірусної хвороби та збройна агресія РФ", – сказав Данілов, наголосивши на необхідності підготовки фахівців із урахуванням потреб ринку праці у довгостроковій перспективі з акцентом на розвиток інноваційних секторів економіки.

"Вихід із кризи можливий лише шляхом глибокого реформування системи освіти, і це необхідно здійснювати в контексті вдосконалення державної політики інноваційного розвитку України", – наголосив він.

Під час наради учасники наголошували на необхідності перегляду підходів до формування державного замовлення з урахуванням довгострокової економічної стратегії держави та можливостей працевлаштування випускників, зміни системи ліцензування закладів професійно-технічної та вищої освіти.

"Ми маємо візуалізувати усі процеси, що відбуваються в системі освіти, і дати суспільству чітку картину того, як людині отримати затребувану у сучасному світі освіту та, найголовніше, гідну роботу", – підсумував Данілов.

У нараді взяли участь: міністр соціальної політики України Марина Лазебна, директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Литвиненко, заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев, віце-президент Конфедерації роботодавців України, президент Інституту професійних кваліфікацій Олексій Мірошниченко, в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет та інші.

Свіжі дописи

  • Новини

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження, – Мінсоцполітики

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В Офісі Президента закликали світових митців підтримати Глобальний саміт миру

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся в онлайн-форматі зі світовими діячами культури. Про це… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти рф: хто у списку

Сполучені Штати разом з союзниками сьогодні 1 травня запровадили санкції проти майже 300 суб'єктів: серед них десятки компаній,… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Станом на січень загальна чисельність жінок у ЗСУ становить майже 70 тисяч осіб, із них близько 4 тисяч – на лінії зіткнення

Кількість жінок в армії на початок січня 2024 року становила майже 70 тисяч, повідомила заступниця… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Президент звільнив Вітюка з посади начальника Департаменту кібербезпеки СБУ

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

За квітень армія рф лише на сході втратила понад 24 тисячі солдатів

Загальні втрати російської армії за квітень лише на східному напрямку становлять 24 156 окупантів, 308… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.