fbpx
Сьогодні
11:28 12 Вер 2020

В Україні має працювати "культурний спецназ", – Ткаченко

В Україні має запрацювати "культурний спецназ", який захищатиме культурну спадщину.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив в інтерв'ю Українській правді.

"Наразі ми працюємо над тим, щоб нарешті в Україні запрацював "культурний спецназ", який буде захищати культурну спадщину. Як в Італії культурні карабінери — спеціально навчені спеціалісти подвійного підпорядкування МВС та МКІПу", – сказав Ткаченко.

Він додав, що велика реконструкція спадщини, яку необхідно провести в Україні, – це не просто реставрація, а й розвиток державно-приватного партнерства, гроші та інвестиціїї для культурних об'єктів.

Крім того, міністр вважає, що в Україні необхідна трансформація з погляду зміни пострадянської парадигми мислення щодо управління у закладах культури.

"Для нас не просто важливо надати допомогу театрам, а й змінити підходи з точки зору можливостей їхнього заробляння коштів і збільшення відвідуваності театрів, збільшення кількості гастролей після COVID-19", – наголосив Ткаченко.

За його словами, культурні інституції пмусять мати розуміння можливостей самостійного виходу на ринок і отримання додаткової капіталізації, а не тільки розраховувати на державну підтримку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: