fbpx
Сьогодні
17:38 11 Вер 2020

Венедіктова віддала "юристу Медведчука" департаменти у справах Майдану і злочинів правоохоронців, - Шабунін

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова доручила своєму новому заступнику Максиму Якубовському, якого називають «юристом» Віктора Медведчука, нагляд за справами про злочини проти Євромайдану і ще два важливі напрями.

Про це повідомив керівник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

Якубовський відповідатиме за департаменти організації, процесуального керівництва розслідування і звинувачення у провадженнях про злочини, вчинені під час протестів у 2013—2014 роках. Також він отримав департамент процесуального керівництва в процесах про катування та інші злочини проти громадян, які були скоєні правоохоронними органами. Також Якубовський відповідатиме за спеціалізовану прокуратуру у сфері нагляду в кримінальних провадженнях про військові злочини й у сфері оборонно-промислового комплексу.

«Тепер, дякуючи Зеленському, Медведчук і росіяни контрольють три надважливі напрями провоохоронної системи України», — зазначив Шабунін.

Як ми в ЦПК і попереджали генпрокурорка Зеленського віддала юристу Медведчука (Якубовському) наступні напрямки:-…

Posted by Vitaliy Shabunin on Thursday, September 10, 2020

Нагадаємо, Венедіктова призначила Якубовського своїм заступником 10 вересня. Якубовський з 1996 року працював в органах прокуратури. При цьому, як заявляє проєкт PROSUD, з 2011 до 2013 року він працював експертом Центру правових ініціатив «Правова держава», пов'язаного з нардепом, головою політради «Опозиційної платформи — За життя» Віктором Медведчуком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: