fbpx
Сьогодні
11:20 11 Вер 2020

Росія хоче направити своїх фахівців для допиту Навального у Німеччині

Фото Reuters

Росія звернеться до Німеччини з проханням допустити російських фахівців для участі у слідчих діях щодо отруєння російського опозиціонера Алєксея Навального на території Німеччини.

Про це пише "Інтерфакс", передає пресслужба міністерства внутрішніх справ РФ.

"Слідчий підрозділ готує додатковий запит щодо надання правової допомоги у компетентні органи ФРН. Запит буде включати клопотання про можливість присутності слідчих органів внутрішніх справ РФ, що здійснюють перевірку за даним фактом, та російського експерта під час проведення німецькими колегами слідчих дій з Навальним, лікарями та експертами, у тому числі під час отримання роз'яснень, з можливістю ставити уточнюючі та додаткові запитання", – повідомили в російському МВС.

Запит планують направити згідно з Європейською конвенцією про взаємну правову допомогу у кримінальних справах від 20 квітня 1959 року й протоколами до неї, а також статтями 453 і 454 КПК РФ.

Нагадаємо, 7 вересня Навального, який перебуває у німецькій клініці "Шаріте", вивели зі штучної коми, його стан покращився.

10 вересня охорону клініки посилили, щоб запобігти подальшим спробам замаху на нього. Раніше ЗМІ опублікували матеріал, в якому стверджується, що Навальний уже може говорити і згадати деталі того, що сталося з ним до моменту, коли він втратив свідомість у літаку. При цьому клініка Шаріте, де перебуває політик, поки що офіційно не підтверджувала інформацію про істотне поліпшення стану політика.

Про отруєння Навального стало відомо 20 серпня. Йому стало зле під час перельоту з Томська в Москву. Літак здійснив термінову посадку в Омську, після чого російського опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім Навального евакуювали на лікування до Німеччини.

2 вересня уряд Німеччини заявило, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли нервнопаралітичну речовиною "Новачок". 

Канцлер Ангела Меркель констатувала, що Навальний став жертвою злочину, і Кремль повинен відповісти за це.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: