fbpx
Сьогодні
09:05 11 Вер 2020

Під резиденцією Зеленського ввечері протестували проти спільної з бойовиками інспекції на Донбасі

фото: Укрінформ

Біля резиденції президента Володимира Зеленського в Конча-Заспі влаштували акцію протесту.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, в акції беруть участь представники Руху опору капітуляції, Національного корпусу, Демократичної сокири, Правого сектору та інших організацій, – зараз там кілька сотень людей. Акцію назвали «РОК-інспекцією».

Дуже шкода. Дуже шкода, що мозок Володимира Зеленського працює лише за певних умов. Наприклад, коли патріоти у…

Posted by Демократична Сокира on Thursday, September 10, 2020

Біля в'їзду на територію державних дач припарковано близько сотні автомобілів і близько 10 мотоциклів. На паркані Будинку відпочинку ДУС наклеїли банер з написом «Ні капітуляції», на паркані написали «Імпічмент».

Учасники «РОК-інспекції» вимагають не допустити інспектування українських позицій на Донбасі бойовиками і покарати відповідальних за таке рішення, зокрема, главу української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука і його заступника Вітольда Фокіна. На думку учасників акції, таким чином українська влада може дати можливість легалізувати бойовиків так званої "ДНР", а це вигідно РФ.

Також вони закликають створити ТСК у справі вбивства журналіста Павла Шеремета і ситуації з «вагнерівцями».

Після того як активісти почали палити фаєри і влаштували феєрверк, на місце приїхала поліція. Активісти заблокували в'їзд Mercedes-Benz.

Агентство повідомляє, що між протестувальниками і поліцейськими почалися невеликі сутички, які швидко скінчилися.

Наступного тижня протестувальники вимагають організувати звіт міністра оборони та міністра закордонних справ щодо ситуації у Луганській та Донецькій областях. Також у них є претензії до Окружного адміністративного суду столиці, в якому, на думку присутніх на акції, є корупція. Ще одна вимога – виключити з української делегації у Тристоронній контактній групі зі врегулювання ситуації на Донбасі її нинішнього голову Леоніда Кравчука, а також Вітольда Фокіна.

Звертаючися до влади, учасники акції наголошували, що відповідальність за зраду, якщо вона таки буде, буде жорсткою.

Також паралельно проходить акція під Офісом президента. За словами ветерана АТО Олександра Погребиського, мета протестувальників – не допустити спільних інспекцій на позиціях ЗСУ.

У понеділок, 14 вересня, активісти планують зібратися під Верховною Радою, щоб вимагати створити слідчу комісію для розслідування вбивства українських військових на Донбасі.

Раніше Офіс президента повідомив, що в районі населеного пункту Шуми зірвалося одноразове "спільне інспектування" ділянки разом з ОБСЄ через постійну зміну запитів російської сторони.

Раніше стало відомо, що спільне патрулювання скасовується на прохання української сторони, оскільки російська сторона і запрошені нею з ОРДО представники висунули нові вимоги, які не обговорювалися в ході позачергової відеоконференції ТКГ окрема: відвідування нових точок; здійснення фото- та відеофіксації; підписання спільного протоколу.

Українська делегація в ТКГ вважає, що згадані вище вимоги "грубо порушують досягнуті 9 вересня домовленості". Леонід Кравчук направив лист в ОБСЄ.

У середу, 9 вересня, через загострення ситуації на Донбасі відбулося позачергове засідання ТКГ. Учасники консультацій домовилися про спільне інспектування в районі селища Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: