fbpx
Сьогодні
14:06 11 Вер 2020

Нацагенство з питань якості освіти та міжнародні експерти підтвердили плагіат в роботах Шкарлета

Фото: LB.ua

Етичний комітет Національного агентства з питань забезпечення якості освіти виявив плагіат у  роботах нинішнього виконуючого обов'язки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 11 вересня, повідомляє агенство.

На засіданні комітету був присутній представник Сергія Шкарлета – адвокат Олександр Радченко.  

Варто зазначити, що рішення комітету має рекомендаційну силу. 

Наявність плагіату у роботах Сергія Шкарлета підтвердили також незалежні міжнародні експерти. Їм були надіслані уривки робіт, перекладені англійською мовою.

"Я переглянув усі уривки, наведені в документі, який Ви мені надіслали; я також використовував систему відповідності тексту, щоб виділити вміст, що дублюється.

У всіх випадках є очевидним, що оригінальний матеріал був використаний повторно, або слово в слово, або з незначними змінами, що не змінило значення, таким чином, має місце повторне використання ідей, представлених у джерелі…

На основі цих спостережень я роблю висновок, що надані випадки відповідають міжнародно визнаному визначенню плагіату", – зазначає чеський експерт Томаш Фольтинек.

Нагадаємо, що українські активісти та освітяни неодноразово виходили на акції протесту та вимагали відставки Сергія Шкарлета з посади очільника Міністерства освіти і науки. Однією з причин активісти називали плагіат у наукових роботах нинішнього начальника міністерства. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: