fbpx
Сьогодні
08:45 11 Вер 2020

На Донбасі бойовики за добу тричі порушили "тишу"

За минулу добу окупанти тричі відкривали вогонь на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр ООС.

«Упродовж минулої доби, 10 вересня, збройні формування Російської Федерації три рази порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня 2020 року», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог обстріляв зі стрілецької зброї позиції наших військ неподалік Шумів, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки. Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об'єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ.

Окрім того, два ворожі обстріли зафіксовано на ділянці фронту поблизу Золотого. Спершу ворог застосував трасуючу кулю для підпалу трави, а згодом відкрив вогонь по позиціях українських захисників зі стрілецької зброї.

Українські військові зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат і поранень серед особового складу ОС не було.

Від початку поточної доби, 11 вересня, режим припинення вогню зберігається повною мірою.

Раніше Офіс президента повідомив, що в районі населеного пункту Шуми зірвалося одноразове "спільне інспектування" ділянки разом з ОБСЄ через постійну зміну запитів російської сторони.

Раніше стало відомо, що спільне патрулювання скасовується на прохання української сторони, оскільки російська сторона і запрошені нею з ОРДО представники висунули нові вимоги, які не обговорювалися в ході позачергової відеоконференції ТКГ окрема: відвідування нових точок; здійснення фото- та відеофіксації; підписання спільного протоколу.

Українська делегація в ТКГ вважає, що згадані вище вимоги "грубо порушують досягнуті 9 вересня домовленості". Леонід Кравчук направив лист в ОБСЄ.

У середу, 9 вересня, через загострення ситуації на Донбасі відбулося позачергове засідання ТКГ. Учасники консультацій домовилися про спільне інспектування в районі селища Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: