fbpx
Сьогодні
18:10 11 Вер 2020

Фонд гарантування почав виплачувати кошти вкладникам банку "Аркада"

Фонд гарантування фізичних вкладів з сьогоднішнього дня, 11 вересня, почав виплачувати кошти вкладникам банку "Аркада" за договорами банківського вкладу, термін дії яких закінчився до 25 серпня, а також за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Відзначається, що відшкодування коштів вкладникам здійснюються через відділення банків-агентів Фонду, які підключені до Автоматизованої системи виплат Фонду.

Відшкодування будуть здійснюватися в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення банку з ринку, але не більше 200 тис грн незалежно від кількості вкладів в одному банку.

Нагадаємо, Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк "Аркада" і почав процедуру виведення банку з ринку. За попередніми даними, понад 90% вкладників АТ АКБ "АРКАДА", на яких поширюються гарантії Фонду, мають вклади в межах гарантованої суми (200 тис грн), тобто отримають свої вклади повністю, на загальну суму 188,5 млн грн.

До цього правління Нацбанк рішенням від 6 серпня №514-рш/БТ відніс АТ "АКБ" Аркада "до категорії проблемних. Про це йдеться в ухвалі Печерського суду від 19 серпня з посиланням на Фонд гарантування, який вимагав і добився арешту комплексу приміщень банку в якості забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: