fbpx
Сьогодні
20:03 10 Вер 2020

Заступник командуючого ООС заявив, що інспекція біля селища Шуми була неможлива

Фото Reuters

Бойовики ОРДЛО, які були присутні в групі інспектування українських позицій біля селища Шуми, хотіли взяти з собою свої прапори.

Про це йдеться в сюжеті "Україна 24" з посиланням на слова заступника командувача Об'єднаними силами генерала Богдана Бондаря.

"Коли українська сторона погодилася на певні дії, з нашого боку також були деякі зауваження, які повинна була виконати російська сторона. Вони не виконані, тому, відповідно, ніяка верифікація не відбулася", – сказав генерал.

За словами Бондаря, росіяни і їх сателіти вимагали відвідування нових, узгоджених точок, фото і відеофіксацію, а також підписання спільного протоколу про інспекцію. Також бойовики планували взяти з собою свої прапори, як вважають військові, для влаштування провокації.

"Вони, наприклад заявляли – ми хочемо перевірити точку з координатами таку. Через день-два – надсилають іншу. Потім третю. Вчора о 23:56 вони навмисно прислали ще якісь свої бачення-хотілки", – сказав Бондар.

У штабі ООС відзначають, що погодитися на такі умови військові не могли, і тому вони попередили керівництво країни, що інспекція неможлива. За словами Бондаря, коли спостерігачі місії ОБСЄ знаходилися на позиціях, противник підняв в повітря розвідувальні дрони, а це – грубе порушення перемир'я. Крім того, під час інспекції бойовики здійснили прицільний обстріл позицій зі стрілецької зброї. У штабі і на передовій вважають, що ідея з інспекцією була інформаційною провокацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: