fbpx
Сьогодні
22:58 10 Вер 2020

"Захотіли перевірити нові точки": у ТКГ назвали причини скасування інспекції на Донбасі

Фото Reuters

Інспекція українських позицій біля селища Шуми за участю бойовиків ОРДЛО скасована через те, що Росія висунула нові умови, які раніше не обговорювалися на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказав глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

"При цьому інспектуванні був залучений представник ОБСЄ, і там безпосереднього прямого спілкування не було, було інспектування в рамках СЦКК при присутності ОБСЄ. Але, на жаль, такого інспектування не відбулося, тому що та сторона виставила нові умови, які для нас є неприйнятними", – сказав політик.

Кравчук озвучив, які нові умови висунула Росія.

"Вони захотіли перевіряти ще кілька нових точок на нашій території, щоб ми підписали якісь протоколи, які не передбачені Мінськими домовленостями, щоб ми вели якусь додаткову відеофіксацію", – сказав глава делегації в ТКГ.

Кравчук зазначив, що ці питання раніше не обговорювалися.

"Власне кажучи, це все є неприйнятним, тому що вони ці питання не обговорювали на Тристоронньої контактній групі під час відеоконференції 9 вересня. Обговорювалося тільки одне питання в населеному пункті Шуми, де, за їхніми спостереженнями, нібито українська армія вела земельні роботи, які заборонені Мінськими домовленостями. Але у нас були неспростовні документи, підготовлені місією ОБСЄ, і офіційно вони заявили, що ніяких робіт і змін там не було", – сказав Кравчук.

Він підкреслив, що зрив інспектування біля Шумів не є зривом мінських угод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: