fbpx
Сьогодні
19:14 10 Вер 2020

"Перемир'я - це натягнуте формулювання": у ТКГ прокоментували обстріл українських позицій на Донбасі

Фото Reuters

Інспекцію українських позицій у селища Шуми за участю бойовиків ОРДЛО, швидше за все, скасовано через ультимативні вимоги Росії, яка намагається користуватися поступливістю України.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказав журналіст, представник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Сергій Гармаш.

"Я хочу акцентувати, що це питання взагалі на засіданні делегації не обговорювалося, всі рішення приймалися керівництвом делегації на ТКГ безпосередньо, тому я можу говорити тільки про те, що всім відомо з сайту президента (України – ред.). Наскільки я знаю, Росія не зупинилася на тих вимогах, які вона висунула напередодні, і, скориставшись нашою поступливістю, почала висувати ще вимоги, які носили вже не разовий, а постійний характер – тобто постійного інспектування наших позицій військовими", – сказав учасник переговорної групи.

За словами Гармаша, Україна "перенесла" інспекцію через такі вимоги.

"Природно, що така ультимативна постановка питання не може задовольнити Україну, мабуть, тому ми, скажімо так, перенесли цю інспекцію. Хоча я вважаю, моя суб'єктивна думка, що після сьогоднішнього обстрілу говорити про збереження перемир'я – це дуже натягнуте формулювання", – сказав Гармаш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: