fbpx
Сьогодні
18:11 10 Вер 2020

Мер Умані анонсував жорсткі карантинні заходи щодо хасидів

Мер Умані Олександр Цебрій пообіцяв в якості карантинних заходів встановити контрольно-пропускні пункти на територію святкування Рош ха-Шана.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"На сьогодні вісім чоловік з числа протестованих паломників виявилися COVID-позитивними. Повторні тести у двох з них виявилися негативними. Вважається, що це люди, які одужали, а шестеро перебувають на самоізоляції, лікуються амбулаторно", – сказав мер.

Цебрій пообіцяв впроваджувати жорсткі карантинні заходи щодо хасидів.

"Ми опрацювали всі алгоритми дій, тепер заходи будуть втілені в життя. Перше, у нас триває ПЛР-тестування, потім у нас будуть встановлені контрольно-пропускні пункти на в'їзді на територію, де проходить святкування – думаю, ці заходи дадуть позитивні результати", – сказав Цебрій.

Нагадаємо, 10 вересня паломники-хасиди зламали огорожу, встановлену біля могили цадика Нахмана. Паркан був встановлений для профілактики поширення коронавірусу.

Не пам'ятаю, щоб хтось з українців так себе поводив в Ієрусалімі.Хасиди розламали огорожу біля могили Рабі Нахмана в Умані. Огорожу встановили задля зменьшення потоку паломників й розповсюдження коронавірусу.#туристичнадипломатія

Posted by Anton Taranenko on Thursday, September 10, 2020

Згідно з відео, опублікованими у соцмережах, паломники розхитали та знесли металеві конструкції. Фонд рабі Нахмана вже заявив, що з порушниками проведуть розʼяснювальну роботу.

Працівники поліції склали протокол на двох осіб. Їм загрожує штраф від 51 до 119 гривень, громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: