fbpx
Сьогодні
15:56 10 Вер 2020

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ біля селища Шуми, де мало пройти інспектування

Бойовики в районі проведення ООС на Донбасі відкрили вогонь по позиціях українських військ в районі населеного пункту Шуми, де сьогодні мала пройти спільна інспекція представників СЦКК і ОБСЄ.

Про це повідомив пресцентр ООС.

"Сьогодні, о 14.15, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми. Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ.

Такі дії противника засвідчують, що ворог свідомо та цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби.

Проте, завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об'єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ" – передають в ООС.

Раніше Офіс президента повідомив, що в районі населеного пункту Шуми зірвалося одноразове "спільне інспектування" ділянки разом з ОБСЄ через постійну зміну запитів російської сторони.

Раніше стало відомо, що спільне патрулювання скасовується на прохання української сторони, оскільки російська сторона і запрошені нею з ОРДО представники висунули нові вимоги, які не обговорювалися в ході позачергової відеоконференції ТКГ окрема: відвідування нових точок; здійснення фото- та відеофіксації; підписання спільного протоколу.

Українська делегація в ТКГ вважає, що згадані вище вимоги "грубо порушують досягнуті 9 вересня домовленості". Леонід Кравчук направив лист в ОБСЄ.

У середу, 9 вересня, через загострення ситуації на Донбасі відбулося позачергове засідання ТКГ. Учасники консультацій домовилися про спільне інспектування в районі селища Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: